Mijn Diensten

Contact

Er komt na het overlijden van uw dierbare ontzettend veel op u af. Er moet heel wat geregeld worden en ik neem u graag zo veel mogelijk belangrijke zaken uit handen. Mijn belangrijkste diensten op een rij:

Voorbespreking

Wanneer u of uw naaste ernstig ziek is, kan een voorbespreking veel rust geven. In een voorbespreking zullen we samen de tijd nemen om zo veel mogelijk rondom de uitvaart te bespreken zodat er, als het moment daar is, meer tijd is om te rouwen in plaats van te regelen.

Melding

Wanneer de arts het overlijden heeft vastgesteld, belt u mij. Dan spreken wij af waar en wanneer wij elkaar ontmoeten. Verzorging van de overledene: Wat belangrijk is, is dat de overledene goed en zo snel mogelijk wordt verzorgd. Mijn ervaren collega’s van de rouwservice zullen hiervoor zorgdragen en de overledene, op een door u gewenste manier, opbaren.

Opbaren

Tegenwoordig is thuisopbaring een veel gewenste manier. Als nabestaande kunt u dan afscheid nemen wanneer en hoe vaak u wilt.

Uiteraard kan de overledene ook worden overgebracht naar een rouwcentrum. In sommige rouwcentra is het mogelijk om, door middel van een sleutel of een code, 24 uur toegang te krijgen tot de rouwkamers.

Locatie van de uitvaart

Oktober Uitvaartzorg vindt het erg belangrijk dat de dag van de uitvaart past bij de overledene en zal er alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen. Op deze dag is het mooi als er duidelijk naar voren komt hoe iemand heeft geleefd en daarvoor is de sfeer erg belangrijk.

Een dienst in een kerk past bij iemand die iets met die kerk heeft. Is dit niet het geval dan zijn er naast de verschillende crematoria en aula’s op begraafplaatsen, veel andere mogelijkheden. U kunt denken aan bijvoorbeeld een theater, een restaurant of kroeg, een gallerie, het clubhuis van een sportclub etc.

Nabespreking

Ongeveer een week na de uitvaart zal ik u bellen om een afspraak te maken voor een nagesprek. In dit gesprek zullen we de dag van de uitvaart doornemen en zal ik de factuur overhandigen. Alle vragen die er nog zijn kunnen worden gevraagd en ik zal u, indien gewenst, op weg helpen bij verdere zaken zoals het zoeken naar een grafmonument of asbestemming.

Kist of wade

Hier hoeft u niet direct een keuze voor te maken, tenzij u speciale wensen heeft die veel voorbereidingstijd eisen.

Berichtgeving

Wanneer iemand overlijdt wordt er vaak gekozen om een rouwkaart te versturen naar familie, vrienden en kennissen. Hoe de kaart er uit komt te zien, bespreken wij in ons eerste gesprek. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een advertentie in de krant of berichtgeving via internet. Aangifte van overlijden: Bij een overlijden moet er aangifte worden gedaan bij de gemeente. Dit doe ik graag voor u, maar u kunt dit ook zelf doen.

Vervoer

Er zijn heel veel mogelijkheden met betrekking tot het vervoer van de overledene. Op de dag van de uitvaart is het een mooi gebaar als de overledene wordt vervoerd in de stijl die bij hem of haar past. U kunt denken aan een speciale kleur rouwstoet maar ook kan de overledene bijvoorbeeld, indien gewenst, in zijn of haar eigen auto worden vervoerd. Wat er allemaal mogelijk is vertel ik u graag tijdens ons gesprek.

Neem vrijblijvend contact met mij op.

Bel: +31 655 172 683

Wegahof 9, 3402 HT IJsselstein

Bereikbaar van

Maandag – Zondag (24 uur bereikbaar)

[email protected]

Voor vragen kunt u mij altijd mailen.